Dreptate pentru victimele abuzurilor

La ora actuală, în România, 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite! Când un minor cu vârsta sub 15 ani este abuzat sexual în România, șansele ca o instanță de judecată națională să încadreze ca viol infracțiunea comisă sunt reduse. Statistic: cam o șansă din patru. Dacă agresorul nu lasă urme care să probeze constrângerea fizică, judecătorii pleacă în cele mai multe cazuri de la premisa că actul sexual s-a produs cu acceptul copilului căzut victimă, iar pedeapsa aplicată poate fi de numai 1 an de inchisoare. Statul român a pierdut deja mai multe procese la CEDO pentru încălcarea obligației sale de a proteja legal împotriva tratamentelor degradante și de a urmări interesele superioare ale minorilor în aplicarea actelor de justiție. Trebuie schimbate urgent aceste legi învechite care izvorăsc dintr-o mentalitate arhaica conform căreia în cazul unei agresiuni sexuale, tot victima este cea judecata.

Dreptate

Modificarea Codului Penal cu urmatoarele obiective:

Orice abuz sexual comis de către un adult asupra unui minor cu vârsta sub 16 ani să fie încadrat legal ca viol cu circumstanțe agravante.

Pedepsele pentru infracțiunea de viol și viol cu circumstanțe agravante să fie înasprite, după modelul francez.

Înlăturarea prescripției pentru fapte de viol în care victima, la momentul săvârșirii faptei, avea sub 16 ani.

Formarea unor unități de elită în cadrul forțelor de poliție și magistraților care să fie specializate în investigarea abuzurilor sexuale și susținerea acuzațiilor de abuz sexual în fața instanțelor de judecată.

DREPTATE PENTRU VICTIMELE ABUZURILOR

DIASPORA CONTEAZĂ!

ȘCOALA PENTRU TOȚI

MOLDOVA VREA AUTOSTRĂZI!

UNITATE ÎN DIVERSITATE!

EMAIL

ina.georgescu.usr@gmail.com